Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 Mac, 2011

Universiti-universiti malaysia akan diselaraskan cutinya???

Salam..
Well guys.. hello once again.. and today saja lah nak bagi personal comment tentang isu nih. Dengar desas desus dan akan dilaksanakan pun dalam tahun ni walaupun hati aku masih tidak percaya. 
Semua pembaharuan ini akan start pada bulan 9 ini..
MAka, ada banyak cerita selanjutnya berlaku.
1.
mula-mula, bila pengumuman dibuat,
Semua budak U pakat sorak ramai2..

"Yahooooo!!!! CuTi 4 BULAnnnnnnn!!!"



Yang lecturernya:



mak kat umah:
"Suke ye??? siaplah dia kalau duk umah 4 bulan keje membuta je tak tolong aku masak kemas umah. grrr!"

huhu T.T
 


2.
Tapi dalam masa yang sama,
semua peniaga yang hasil pendapatannya dan pelanggan majoritinya adalah pelajar,

"alamak...tak cukup duit makan lah 4 bulan ni...nak buat lagu mana nih cek oi...? Seb baik kali ni ja cuti 4 bulan..huhu"



3.
Dalam sedar tak sedar, di kemudian hari nanti, mesti kita dengar ni dari mulut student U kita:
"adoyaiiii...tiket dah abes dowhhhh!!! camne nak balik nih????"


Berebut tiketlah gamaknyeeee.....


4.
Para tauke2 bas plak akan kata:

"Yahhhooooo....pakcik kayoooo...!!!!"



Sekian........


************************ 

0 ulasan:

Catat Ulasan