Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 November, 2010

Tips Tidur Lena TANPA gangguan si NYAMUK


Haaa.. Sakit hati tak bila nak tidur, tapi ade benda halus berbisik-bisik di telinga? err.. horror je bunyi.. O.o 
Tapi bisikan tu bukan berbunyi, "hiiii..hiiiii..hiiiii.." tapi sebaliknya, "ngeeennnnnn..ngiiiingggg..ngiiinnngggg" 
Dan apabila terdengar bisikan makhlus halus ini,
saya terus rasa marah!!!! 


PAstu geget geget lak..kalo tak saket tak pe..pastu gatal lak bintat-bintat kulit ha. aku tahu kau lapar nyamuk..kalaulah kau geget tak saket dah lama dah aku sedekah kat kau darah aku ni.. sian kau lapa..kan? Tapi, SAKETTTTT..n GATALLLL.... huhu
"Aku pukul kang!!!"  
ops.. ok..kejam giler bunyi camtu kan..? huhu T.T
Instead of kita kemekkan dia dengan menepuk kedua belah tangan kita dengan perasaan geram.. ataupun kita bangun dan turun dari katil pegi capai Shieldtox, fumakilla dan segala bagai spray nyamuk tu, (dan of course la option yang ini akan ditolak mentah-mentah sebab tengah mengantuk kot~ mestilah malassss gile nak bangun kan? hoho), pastu spray dan bunuh mereka secara beramai2, hmm rasanya lebih elok kita ambil alternatif lain.. Lagipun, spray2 nyamuk ni ade gak bagi effect sikit kepada mereka yang ada masalah dengan pernafasan seperti asma.. klik sini untuk baca..

Alternatif yang dikatakan ini dikenali sebagai, "Elak gigitan nyamuk dengan cara yang lebih mendamaikan" hehe

Anda tahu tak dengan menyapu cologne atau lotion diseluruh kulit anda, insyaAllah, nyamuk tidak akan gigit.. Saya tak tahu lah sama ada nyamuk tidak suka kepada benda yang wangi, ataupun cologne and lotion yang kita pakai tu ada bahan kimia yang kalo nyamuk sedut, dia terus kering mati tersedak..hoh beracun kah??? apakah?? err.. yang itu saya tidak dapat pastikan, tetapi, setakat ini, cologne dan lotion memang sangat berkesan untuk elak diri anda digeget nyamuk yang laparkan darah anda itu.. huhu LAgipun tak rugikan bila anda sapu lotion pada kulit anda, bertambah lembut halus dan mulus gitu.. hehe
Saya recommend johnson baby bedtime lotion, disamping memberi aroma yang tenang sewaktu hendak tidur, dapat juga menghalang nyamuk dari geget anda.. hehe



Apapun, selamat mencuba yeh.. (n_n)


.................

0 ulasan:

Catat Ulasan