Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

06 Oktober, 2010

Jom Main Satu Game!!!


Bila dua orang sedang berbeza pendapat dan berbahas di antara satu sama lain, 
basically, they dont realized that actually they are playing game!!!

The game known as "water Vs. thread" , "Air Vs Benang"..

Game ni senang je. Tak caye, boleh cuba.. huhu Game ni tak kira berapa orang nak main. Nak main satu kampung pun boleh. haaa.. tgk hebat ke x hebat game ni.. Macam main kutu kan.?? haha tapi skrg kutu dah haram dr segi undang2 so xberani lah nk komen pape pasal ni. T.T

Mula-mula, Setiap orang akan pegang seutas benang. Benang tu di pegang  secara tegak diantara ibu jari dan jari telunjuk. Orang pertama yang akan memulakan game ini, adalah orang pertama yang menyimbah air kepada benang yang dipegang oleh salah seorang atau lebih mengikut siapa yang dia mahu serang. Then, orang yang disimbah benangnya tadi kena cepat-cepat cuba tegakkan semula benang yang dipegang supaya benang tu dapat berdiri tegak sepertimana pada keadaan asalnya semasa kering. Kalau lambat atau benang tu xdapat berdiri tegak semula, bermakna orang itu kalah di dalam game. Haaaa..sebab tu kene cepat-cepat bagi benang tu berdiri tu tegak balik. Tapi kalau tak boleh jugak, kene cepat-cepat balas simbah air pada orang yang menyimbah mula-mula tadi. Supaya dua-dua kalah dan seri. Memang sangat-sangat susah main game ni!!! kalau tak caya pergi cuba!! kompem semua kalah!! takdak yang menang punya.. Cuma ada satu cara je nak menang dalam game ni.. Iaitu, semua orang kene tahan diri dari menyimbah air kat benang orang lain..  Maka dengan itu, semua player akan sama-sama menang. 

Haaa.. amacam? senangkan nak main game ni? 
Mari kita praktiskan sebaik mungkin game ni!!

P/s : Harap2 anda faham ape maksud tersurat yang saya suratkan di dalam post ini.. =)

0 ulasan:

Catat Ulasan