Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Julai, 2010

Ohh..!! Saya Teruja!! Siapa yang Rindukan Saya??? >.<


Oop!! Opp!! Owkeh. Nanti dulu, jangan cop dahi aku "MUKA PERASAN". huhu T.T Kesian kot.. Niatku suci ikhlas lagi murni untuk mengepos slot ini tentang MEREKA. err.. mereka??


Ya!! Mereka : 
Pwetty, Jee Hoo (maap kalau salah eja..huhu) dan Abang.

                             

Oi!! Tu bukan gambar kucing sedang mengawan okey.. Soory siket.. Giler taw korang yang kater lukisan yang aku lukis ni, macam kucing ngawan. huhu T-T  Jee Hoo tu selalu teman Pwetty. Kalau Pwetty tak nak main, dia teman pwetty taw.. sweet sangat-sangat..huhu Tapi abang, jangan harap la... main, main, main dan terus main.. terjal dan sangat aktif.. i like !! muahaha (n_n)



Gambar ni was taken when the first time i met them.. look at pwetty and Jee Hoo eyes.. T-T 
Mula-mula, Pwetty suka duduk kat hujung travelling case.. "Adik takutttt~" wuwu syian dier..
Pastu, mereka demam and been taking cared by Mummy A'ah and the gang.. =') They all sangat sweeeetttt~~ Pwetty selsema and then dia kene bungkush ngan selimut Mummy BaBah.. hehe Omey sangat-sangat..(n_n) When they are recovered, they play with each other happily.. Look at the video below..


A few days before leaving perlis, meow2 spend time with me so that they can get familiar a bit.. Dan seperti biasa, abang paling aktif dan main tak hengat dunia.. play play and play.. selagi tak kene tangkap masuk dalam cage, slagi tu lah dia main tanpa henti. Mata da sepet2 ayam nak tido pun still nak main gak..haiyoooo!!


Abang yang suka main bola kertas..huhu comeh ahhh gerammm.hukhuk


Op.. sorry..blur sket.. sebab abang gerak tanpa henti..huhu



Satu Hari sebelum bertolak pulang, mereka sedang bermain 2 jam straight tanpa henti. Abang seorang yang sangat BUSy yeh. Sangat2!! Oleh sebab itu, kadang2 bila sedang busy main, dia terlupa mahu pergi 'servis' tangki dia. Bila da kuar siren emergency, dia pun lari lintang pukang cari tempat 'pelupusan' dan 'termenung jap' selesai je trus berdesuuupp lari sambung main tanpa melakukan 'kerja-kerja pelupusan cara yang selamat'. Nasib baik lah Jee Hoo ada part time keje kat tapak 'pelupusan tu' dia pun melakukan tugas2 khasnya 'merawat pusat pelupusan tu'. Pastu baru dia lari sambung  main..huhu sangat comeyyy~ (n_n) Abg lak sangat hampeh..huhu T-T


Kalau dulu Pwetty duduk paling belakang dalam cage tu, tapi sekarang Pwetty suke duduk paling depan tunggu pintu dibuka. Hehe Tengok tu..Macam ni lah keadaan bila mereka ditangkap dan disimpan di tempat beradu mereka..  =)







Alalala.. Omeynye adik (pwetty) ngan Jee Hoo tidur.. Tapi, tengok tu abang.. tak puas main. tak tahu penat. mata dah sepet2 ayam tapi stil ngiaw ngiaw mintak kuar.kunun tak nak tidur..Mata dah almost terpejam tapi tangan dia stil pegang cage sambil mulut dia terngiaw-ngiaw mintak bukak pintu..hukhuk 


 Haha.akhirnya tertida gak si Abg.. Nilah moment terakhir diorang tdo dalam traveling cage diorang aritu.. Bagi diorang tido puas-puas.. =)

Hari tuk bertolak ke rumah baru dah tiba.. pagi-pagi lagi diorang dah bangun.. matahari tegak, diorang mandi.. uhhhh sangat omeyyyy diorang mandi..tak pernah aku mandikan kucing sedamai itu..diorang tak ronta pun.. sangat baikkkkk.. (n_n)

Pastu bila bulu da kering, diorang main-main kat dalam umah lak.. lari sana sini. Sapa nak tengok pwetty main?? (n_n) comey sangat!!
Almost tengah hari, baru faheem sampai.. Aku kuar jap je kot tinggal diorang kat umah main-main. Tapi, time aku balik umah semula, abang ilang.. hukhuk kelam kabut carik geledah seme tempat.. Tetibe jumpe dalam drawer daaaa~~ ish3.. suspend je..

On the way Perlis-Alor Star, tetibe dapat message dari Mummy A'ah..
"Aku kat belakang kete ko!! aku nampak meow2!!"
Kitorang dalam kete seme tgk belakang.. hehe 
Dan Mummy A'ah ngan zati melambai dengan meriahnya.. 
Ohhhh~~ Jejak kasih!! =')
Tapi syang, meow2 seme tengah tido.. kalau tak mesti diorang lambai2 mummy A'ah.. hehe

Sampai je kat Penang, bukak bonet kete, mata diorang bulat!! pandang kanan kiri!! Wah!! kat mana nih????
Muka diorang adelah ala-ala cam ni,


(p/s : err mek T, aku pinjam gambar desktop laptop mu kejap deh.. tihihi)



Buat pertama kalinya, abang yang sangat nakal itu terduduk diam dan tidak keluar dari cage even pintu terbukak luas..huhu Tapi, kejap je kot..5 minit je..pastu die kuar.. jalan sana-jalan sini, gi bawah meja, g dapur kuar dapur, last2 jumpa tangga, naik trus sampai atas, duk kat atas, pandang je orang-orang kat bawah..huhu Adik lak, kuar dari cage trus sembunyik di celah-celah seperti biasa...huhu Jee Hoo lak, menjaga sangkar mereka. Langsung tak berganjak.. Bak kata Faheem, "Takpela..tu je satu-satunye bende yang dia familiar..sian kat dia.."




 And lastly, they arrived home safely..

Huuhuu the lastest cite xdek lagi, faheem blum anta gegambo lagi, nnt aku upload lagi la ekk.. (n_n)
hehe.. cayang mereka..!!





2 ulasan:

plasterakuluka berkata...

aku renduuuu ~~
nak mereka
:(

Shidarina berkata...

Laaaa pulaaakkk..wuhuhu

Catat Ulasan