Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Februari, 2010


SABUN TAHAN MENGANTUK
BUAT PERTAMA KALINYA DI MALAYSIA !! 

Sabun tahan mengantuk ni adalah satu produk dari RAFA.

RAFA ? xpernah dengar??



RAFA dikenali sebagai RAFA GREEN SDN BHD.

RAFA bermaksud RAPID & FANTASTIC. (Pantas dan menakjubkan)

RAFA merupakan satu perniagaan MLM yang boleh disertai oleh sesiapa sahaja!!

Bermula 1/7/2009, RAFA telah memasuki pasaran antarabangsa (International).

Antara negara yang telah berjaya ditembusi, adalah :
  1.  Singapura
  2. Brunai
  3. Indonesia
  4. Thailand
TAK PERNAH DENGAR JUGAK?
Masih tak puas hati lagi?
Okey.. bagi yang selalu melekat depan tv tu mesti pernah dengar tentang RAFA mempromosikan produk terbarunya iaitu sabun tahan mengantuk dan juga syampoo tudung.

ADE KE PERNAH MASUK TV?
Haha..kalau yang kata xpernah tahu jgak , hm tak tahu la nak cakap ape.. RAFA pernah keudara melalui television iaitu di dalam rancangan MHI (Malaysia Hari Ini) di TV3 pada 8 hb Januari 2010 yang lepas.
DALAM MAJALAH PUN ADA JUGAK?
Ada !! kalau tak percaya, sila lihat MAJALAH WANITA keluaran 5-11 Februari 2010, halaman 100-101 "Shahmi buru gelaran jutawan muda" . Haaaa.. dalam majalah NUR keluaran Januari 2010 pun ada jugak. Pada keluaran Mac 2010, RAFA ada menaja hadiah kepada pembaca yang menghantar surat kepada NUR. 

Ha.. sekarang, dah yakin kewujudan RAFA di MALAYSIA? Jadi, sekarang mungkin anda mahu tahu apakah produk2 RAFA..betul x? (n_n)

RAFA ada pelbagai produk.. ANTARANYA :
  1. Joyra
  2. Trimra
  3. Revo' Cafe
  4. Zzzra Profile Pillow
  5. E-Rich Water Filter
  6. Ener-G Pendant
 dan banyak lagi..

DAN produk terbarunya adalah :
  1. Aqura Black Soap
  2. Aqura Facial Soap
  3. Shampoo Tudung
Kedua-dua sabun tersebut, boleh membuatkan anda TAHAN MENGANTUK disamping memberikan kebaikan yang lain2 yang anda tak pernah pun sangka..!!

Untuk tahu lebih lanjut tentang RAFA dan produk2 nya, sila lawati laman web



24 Februari, 2010

For those who are travelling from Mersing to Terengganu or vice versa, feel free to stop at Restoran Nusantara.

Here is the best place for you to have a rest during your long journey, you can have delicious meals, a comfortable 'surau' for muslims and other facilities..

Perjalanan yang jauh memang memenatkan.. Bagi anda yang sedang di dalam perjalanan Mersing- Terengganu , apa kata anda singgah berehat sebentar di Restoran Nusantara. Restoran Nusantara memberikan tempat yang selesa untuk anda berehat dan bersantai buat seketika dan pelbagai kemudahan disediakan seperti surau yang selesa dan tandas.



Location :

Restoran Nusantara.
No. 42, Jalan Mersing,
86900, Endau,
Johor Darul Takzim

Contact number : 07 - 794 4163
For those who are staying at Pontian, Johor, here is for you..

If you need services for your electronic devices ( Television, radio, etc ) or even formatting your computer or laptop, you may contact this number,.

Jika anda yang menetap di sekitar Pontian dan memerlukan servis membaikpulih barangan elektrik dan juga membaiki / memformat laptop/komputer, sila hubungi :

Panut    013 - 753 2517
Location : Parit Kudus, Pontian, Johor

12 Februari, 2010

Hello world!!

Let me introduce myself again..

I am Shidarina from Kangar, Malaysia.. (n_n) hi, hi, HI !!!

If you are surprise by the post title just now, So, glue your eyes to your screen for a moments while I'll trying to introduce you , a very special product Called "Aqura Black Soap".

Are you a busy person?

Do you need to stay awake for a long time to stay focus with your work?

Driving for a long journey?

Or are you a student?

Do you need some energy to help you stay awake during your tired, boring classes?

Or do you need extra energy to stay up all the night to study?

HERE, I Present to u the most precious POWER that you heed , known as The Magic Soap That Keeps You Awake and refresh , AQURA BLACK SOAP.

Try this products and you can answer out loud proudly :

" SLEEPY?? NOT ANYMORE !! I'M TOTALLY REFRESH !!"





Aqura Black Soap

Aqura Black Soap is a product of RAFA and made in MALAYSIA.

Benefits :

~> Softly fairer your skin.
~> Disappearing bad itch on your skin.
~> Refreshing your body for a long time without feeling sleepy.
~> Good to remove pimples.
~> slowing the aging rates.
~> Free-chlorine cleanser.
~> Kills bacteria.
~> Can remove scar.
~> Reduce body smell until 80%


Aqura Gold Soap

Benefits :
-> Skin become softer.
-> Facial cleansing.
-> Help to remove pimples.
-> Can be used as woman feminine cleansing.
-> Can string your skins.


 

 


Price

Aqura Black Soap (Sample) 20g = RM 10
Aqura Black Soap 100g = RM 30
Aqura Gold Soap 100g = RM 65


For further information, please visit, www.e-rafa.com

For order via post, please email me through my mail , shahidahdd03@yahoo.com
Salam n hi everyone.. =) 

We meet again, in the same day.. haha I've got lots to write in here since this is the first blog i have.. pity huh? yah.. Only have my own blog when i reach 23. huhu (malu..malu..) but hey! masih belum terlambat kan..? >.< huhu

Businesswoman?? 

Alright.. Lets straight to the point i have here.. Actually, i do have interest in business somehow.. Minat berniaga ni wujud waktu umur sy 9 tahun..masa tu tahun 1996.. At that time, my family was not in good condition in economy,.. So, one day, mak ajar sy dan kakak buat gelang.. Sangat unik gelang tu.. tiub getah transparent (diameter about 1.0 cm) filled with colorful of 'kain perca' which mixed with some oil (To make it shiny). Can u imagine how the bracelet looks like..? (n_n) Then My Mom said.. "haaa.. cantik x..?try jual kt kawan2 kalau ada yang nak" sy ngn kakak sy jual kt kawan2 kitorang.. ramai gak yang bli.. senyum lebar kitorang dpt duit hasil dr jualan gelang tu.. At that time, for the first time, i learn how to earn money.. That was a flashback about the previous history on how my interest in business was born.. haha (>.<) 

Start masuk university, first semester, saya dapat duit ptptn..not much..because i only get half of the full ptptn..that is around RM 1700 or something around the number.. So, at that time, i was thinking.. (REMEMBER THAT THINKING IS VERY IMPORTANT HERE AS IN MY PREVIOUS POST) Apa yang saya boleh beli dengan duit sebanyak RM1700 ni.. Masa tu mcam2 sy pikir, nk bli handphone mahal, nak beli cermin mata baru, nak beli tu, nak beli ni, BUT, lastly, i realized something.. RM1700 ni, kalau aku bli macam2, duit tu mcm kene bakar, trus habis camtu je. Tapi, kalau aku guna untuk buat modal business, duit baru akan masuk tiap2 bulan dan aset aku boleh beranak penak. That when i decided to start my own business for the first time!!! Sy decide beli printer 3 in 1 (printer,scanner, & photostat). So, sy bukak bisnes printing servis. Agak lumayan la...RM20-RM30 satu malam..amacam?? (>.<)hehe Sbb student baru ni, dorang akan blanjakan duit ptptn first dorg dgn beli laptop dlu instead of beli printer. sbb tu dorg carik sy.. 

YEZZAAA.. come to me..spend your money.. (n_n) *Perfect Decision!! 

Bukan takat tu je dunia bisnes sy, masuk sem 3 seterusnye, sy bukak gerai di bazar ramadhan yang dianjurkan oleh kelab usahawan universiti.. sy nk try bisnes makanan.. sy jual spaghetti, roti hotdog, fries, and air laici.. Alhamdulillah, rezeki murah, start dr situ sy dan partner sy dikenali dgn "bos spaghetti" ~ ahaks.. =p Dan Sem seterusnya, sy deal dgn pemilik kafe di hostel sy, tuk tumpang niaga di kafe dorg and at the same time, sy keje dgn diorng.. For the first time, they let us work with them, and lastly, they accept us as rakan kongsi.. huhu wat a surprise.. So, I sold Spaghetti (mine) and fried steambot (cafe's owners).. 

I actually want to say thank u to all my dear friends who was helped me to run the business.. Thank u all.. --> Front Customer Dealer, First Chef, Second Chef, Steambot Chef, and Chef assistant.. U are all awesome!! Good work!!(n_n) Dan sekarang, sy sudah berada di semester akhir..So, Sy perlu tumpukan perhatian lebih kepada projek akhir semester, maka, saya tak bergiat aktif di dalam perniagaan secara besar-besaran.. Tapi semangat 'meniaga' tetap ada!! yeeehhaa~~!!
Assalamualaikum n hi everyone.. =) 

Did you ever realized that our brain wont stop from thinking even for one second? Haha.. If u ask me, I'm gonna answer , "Yup.. my brain always keep running and thinking.." 

Kepala otak kite ni mmg dijadikan untuk berfikir.. Tiap2 masa, ade je yg difikirkan.. Daripada yang simple sampailah kepada yang complex.. Tapi kite cuma perasan yg kite sedang memerah otak untuk berfikir, once critical thinking in solving problem is needed. And that time, berkerut2 lah dahi tu berpikir. haha Kadang2 nk pilih lauk kt kedai pon kita kene pikir, nk pilih baju pun kite kene pikir, even kadang2 nk msg org pun, kite guna otak jap nk karang ayat.. heheh terutamanya yang nk karang ayat jiwang tu.. Dang!!~ kene batang idong sendiri..haha =p 

Dalam hidup, kite xkan dapat lari dari terus berfikir, berfikir, dan berfikir.. takkan dapat elak punye.. Sebagai orang yang sudah hampir melangkah ke alam dewasa, berfikir dan membuat keputusan yang baik adalah sangat penting.. sbb setiap keputusan yg kita ambil, orang disekeliling kita juga akan merasai 'effect'nya.. Bila berfikir tentang kerjaya, of course la kita nk mencapai apa yang kita nak .. Oh sy mahu menjadi seorang doktor, saya mahu jadi engineer, saya mahu jadi chef yang terkenal, bla..bla..bla.. tapi dalam masa yang sama, kita akan mula terfikir, sudah tiba masa untuk kita balas semula segala jasa mak ayah kita selama ni.. dan secara tak langsung, our parents become our inspiration. Bile rase2 cam malas je nk study, tgk gambar mak ayah, trus bersemangat semula.. yehhaaa~!! Dan selepas itu, kite jadi rajin 'cikit' blaja..instead of being 'pemalas'.. Itu baru terpikir tentang mak ayah.. cuba pandang jauh ke depan sket.. bagi yang lelaki, mestilah nk kene sara idup isteri, dan anak2.. Nak2 lagi yang tengah hangat bercinta tu.. dengar suara 'bakal', chewaahh~~!! laju je trus study.. haha Dang~!! kene lagi batang idung.. =p haha 

Hm..bukan senang kita nk buat pilihan.. nk pilih suami, nk pilih isteri pun kene gak guna otak, nk kene pikir dulu masak2..sesuai ke idak.. ade plak otak kite ni siap ade filter , 'cantik ke tidak', ye tak? kat situ pun da guna fungsi otak tuk analyze beauty seseorang.. hee~ dan selepas itu, barulah kita gunakan senjata hati.. yakin, pasti, dan tawakal dengan apa yang kita pilih.. 

Allah da ciptakan manusia ni sebaik2 kejadian, ada akal untuk berfikir.. ada otak untuk menyimpan memori.. malangnye, xley nk format buang virus bila otak da diracuni dgn perkara2 yang negatif..sebab itu akal ada, untuk nilai baik buruk sesuatu perkara.. x gitu..? (n_n) Dan akal ini lah yang membezakan antara manusia, dengan makhluk lain yang Allah jadikan.. =) Alhamdulillah..